Podden Trycksvärta

En skrivpodd med Anna och Hanna

Från och med januari 2023 kan du varannan vecka följa mig och författaren Anna Samuelsson i Podden Trycksvärta. I podden diskuterar vi skrivprocessen och bokutgivning, med särskilt fokus på egenutgivning.

Poddavsnitt - Transkribering och "shownotes"

Podden Trycksvärta: Avsnitt 31: Bokrecensioner och blurbar

Podden Trycksvärta: Avsnitt 30: Anlita en lektör.

Det finns många program för både skrivande, sättning och layout. Här går vi igenom de program som vi har använt och dess för- och nackdelar. Vi ger tips på hur du kan strukturera ditt skrivande och vad som är bra att tänka på.

Vill du dela med dig av din kunskap om hemmasnickeri, IT eller vandrande pinnar? Då är det kanske en fackbok du ska skriva. Men vad skiljer egentligen fackboksskrivande och skönlitterärt skrivande åt och hur går man tillväga? Vad ska man tänka på när det gäller bilder, papperskvalitet och tryck? Vi berättar om våra egna erfarenheter av att skriva fackböcker och lyssnare delar med sig av sina tankar.

Skrivregler finns många. Men vilka bryter vi mot och vilka bör man följa? Vi diskuterar våra egna erfarenheter och några av lyssnarnas. Dessutom berättar testläsare om de vanligaste misstagen under genomläsningarna.

Vi diskuterar konsten att hålla skrivmotivationen vid liv, yttre och inre motivation och hur man balanserar dessa i skrivandet. Lyssna för att höra vad som motiverar oss och några av våra lyssnare i skrivandet.