Podden Trycksvärta

En skrivpodd med Anna och Hanna

Från och med januari 2023 kan du varannan vecka följa mig och författaren Anna Samuelsson i Podden Trycksvärta. I podden diskuterar vi skrivprocessen och bokutgivning, med särskilt fokus på egenutgivning.

Poddavsnitt - Transkribering och "shownotes"

Podden Trycksvärta: Avsnitt 30: Anlita en lektör.

Vill du dela med dig av din kunskap om hemmasnickeri, IT eller vandrande pinnar? Då är det kanske en fackbok du ska skriva. Men vad skiljer egentligen fackboksskrivande och skönlitterärt skrivande åt och hur går man tillväga? Vad ska man tänka på när det gäller bilder, papperskvalitet och tryck? Vi berättar om våra egna erfarenheter av att skriva fackböcker och lyssnare delar med sig av sina tankar.

Skrivregler finns många. Men vilka bryter vi mot och vilka bör man följa? Vi diskuterar våra egna erfarenheter och några av lyssnarnas. Dessutom berättar testläsare om de vanligaste misstagen under genomläsningarna.

Vi diskuterar konsten att hålla skrivmotivationen vid liv, yttre och inre motivation och hur man balanserar dessa i skrivandet. Lyssna för att höra vad som motiverar oss och några av våra lyssnare i skrivandet.

Julavslutning, reflektioner från året och från hösten. Tillbakablick på hösten. Boktips inför julen.

Vi diskuterar olika bokformat i Sverige och internationellt, ger insikter i val av papperskvalitet och typsnitt, och utforskar fördelarna med print on demand jämfört med traditionella tryckerier. Få värdefulla tips om hur du väljer rätt format och tryckmetod för din bok, samt hur du kan göra din bok estetiskt tilltalande och läsarvänlig. Tips för indieförfattare.