Tjänster

Bokutgivningstjänster och manuscoaching

Bokutgivningstjänster och manustjänster. Jag hjälper gärna dig att komma vidare med ditt manus, oavsett var i processen du befinner dig. 

Mina tjänster kring bokutgivning och manuscoaching är framtagna utifrån vad jag själv skulle uppskatta och värdesätta att få hjälp med.

Hittar du inte det du söker? Kontakta mig för en förutsättningslös diskussion kring vad du vill ha hjälp med.

Hanna Wesslén

För färdiga manus:

Inläsning och produktion av ljudbok

Ljudboksinläsning: Jag läser in ditt manus som ljudbok, redigerar och levererar färdiga mp3-filer, redo för distribution.

Kostnadsfri provinläsning av 1-2 sidor kan levereras innan du bestämmer dig. 

Pris (exklusive moms) per färdig lyssningstimme, oavsett tid att producera. Om speltiden understiger 1 timme avrundas den till 1 timme.

Sättning av inlaga

Sättning av inlaga utifrån manus i Word.

Jag använder programmet Atticus, vilket ger ett snyggt och professionellt resultat. Valmöjligheterna kring typsnitt och format är begränsade.

Kostnadsfri leverans av ett testkapitel, innan du bestämmer dig.

Priset är exklusive moms och gäller ett ”vanligt” manus, till exempel en roman. Om manuset har mycket bilder eller annat som kräver layout – kontakta mig för offert.

produktion av e-bok

E-boksproduktion: Framtagande av epub-fil utifrån manus i Word-format. Epub-filen levereras validerad och klar för distribution. Version: Epub 3, flödande format (vilket fungerar på alla plattformar).

Priset gäller ett ”vanligt” manus, till exempel en roman. Om manuset har mycket bilder eller annat som kräver layout – vänligen kontakta mig för offert.

För manus under arbete:

Feedback på manus

Manusutveckling: Jag läser ditt manus och ger utförliga kommentarer i manusfilen, samt ett 6-10 sidor långt utlåtande. 

Jag läser med avseende på dramaturgi, tempo, hur texten flyter, gestaltning, språk och hur texten engagerar läsaren. Om det är något särskilt du önskar att jag fokuserar på tar jag hänsyn till det.

Minimikostnad för korta texter är 500 kronor.

Korrekturläsning

Korrekturläsning: Jag korrekturläser och gör ändringsförslag direkt i texten. Du kan sedan gå igenom och välja vilka ändringsförslag du vill acceptera. Denna tjänst avser manus som är klara och endast behöver en sista genomgång.

Manuscoaching och projektledning

Manuscoaching och projektledning: Behöver du en accountability-partner i ditt skrivande? Någon du träffar digitalt med jämna mellanrum och följer upp hur det har gått.

Eller kanske behöver du hjälp att ta fram en plan för din bokutgivning. Någon som har gått igenom processen och vet vilka moment som ska göras och hur mycket tid det tar.

Kontakta mig för ett förutsättningslöst möte och diskussion. Exempel på tjänster:

Framtagande av skräddarsydd projektplan för din bokutgivning:

5 bokade coachmöten á 40 minuter då vi går igenom status i ditt skrivande och plan framåt:

Priserna ovan är exklusive moms (moms tillkommer).

Tjänsterna utförs av Hanna Wesslén och faktureras av Haweby AB. Innehar f-skattsedel.

Skriftlig överenskommelse om tjänstens innehåll och pris innan arbete påbörjas.

Leverans enligt överenskommelse. Ungefärlig leveranstid 1-3 månader. Snabbare leverans möjlig till högre pris, i mån av tid.

Vi förbehåller oss rätten att neka uppdrag.